Solna Stad informerar om undersökningar av inomhusluften
Tidigare under 40-60-talet fanns det en kemtvätt i närheten av huset där Kyrkbacken 16-20 ligger nu som orsakat föroreningar som lett till att ånga tagit sig in i nuvarande byggnader. Solna stad har gjort kontroller av inomhusluften i fastighet Sunnan 11 (Kyrkbacken 16-20) som visat ligga under Naturvårdsverkets referensvärde. Mer information kommer i era brevinkast inom kort.
Från och med 1 januari 2020 Princip har vi fått förtroendet att i fortsättningen sköta den ekonomiska förvaltningen av er förening Brf Kyrkbacken i Solna.
Hej grannar på Kyrkbacken,
I och med att vi har flyttat en stor del av föreningens banklån till SEB så erbjuder de ett förmånligt bolån till alla medlemmar. Ni hittar mer information i det bifogade dokumentet och är ni intresserade så finner ni också kontaktuppgifterna i dokumentet nedan.
Hello neighbours at Kyrkbacken,
Since we have moved a large part of the association's bank loans to SEB, they are offering a favourable mortgage loan to all members. You will find more information in the attached document (in Swedish) and if you are interested you will also find the contact details in the document below. The contact persons should be able to help with translations if necessary.
Namn | Adress | År |
BERG | KB 25 | 2019 |
Lökjärnet kom väl till pass när Andreas och gårdsgruppen på Gula gården planterade blomsterlökar. Foto: Stina Fernlund
I vår kommer Gula gården lysa av krokus, påskliljor och tulpaner. Det har Titti, Ulla, Stina, Andreas, Maria och Kari sett till.
Förra året startade vännerna Ulla Balksjö och Titti Schöldberg en trädgårdsgrupp på Gula gården. Ulla har lång erfarenhet av gårdsgrupper efter sina elva år i en bostadsrättsförening i Uppsala, och Titti, som har en en kolonistuga i Bergshamra sedan 2005, är en erfaren odlare.
De förankrade idén hos styrelsen och satte upp ett anslag i portarna på Gula gården.
– Vi fick svar ganska omgående från Stina i 5:an, Andreas och hans fru Maria i 1:an och Kari i 3:an. Vi drivs av samma önskan att göra det fint omkring oss med växter och blommor, säger Titti.
Bidrag till redskap och lökar Gruppen träffades hemma hos Ulla, åt hembakad äppelkaka och gjorde upp planer. Med ett bidrag på 3000 kr från föreningen kunde gruppen köpa in en vattenkanna, trädgårdsverktyg och handskar. Sedan skred de till verket. Rabatterna på Gula gården var i akut behov av rensning.
– Vi rensade och grävde upp allt ogräs i rabatterna i höstas. Stina ställde upp med bil och, förutom redskap, köpte vi lökar: påskliljor, tulpaner och krokus som vi grävde ner i gräskullen med hjälp av lökjärn och spadar. Det var fläckvis riktigt hård jord och rätt så jobbigt!
Grannkontakten berikar Trädgårdsarbetet har inte tagit så mycket tid i anspråk. De har träffats några helger och gjort en insats. Men gårdsgruppen har också en annan dimension.
– Att lära känna sina grannar är viktigt och berikande. Att man känner igen folk ökar tryggheten och minskar skadegörelsen. Man har koll på vilka som bor här. Det är en tillgång att vi är många med olika bakgrund.
Alla som vill får vara med Att bo i en bostadsrätt är att ingå i en gemenskap. Boendet blir vad medlemmarna i föreningen gör det till och var och en kan vara med och påverka. På Gula gården ligger gårdsgruppen i startgroparna och inväntar våren. Drygt halva bidraget från föreningen finns kvar för inköp under 2019.
– Vi har idéer om uteplatsen på kullen. Vi tänker att man kan hänga blomsterlådor på staketet och fylla med sommarblommor. Man skulle kunna plantera vildvin eller humle som får beklä berget, och jag har en idé om att vi skulle kunna ställa ut odlingslådor och erbjuda den som vill odla.
Hälsar ni fler välkomna till gruppen?
– Ja alla som bor på Gula gården är välkomna!
Kontaktuppgifter finns på anslag i alla portar på Gula gården.
Har du förslag eller idéer för vår förening? Då kan du skriva en motion och skicka in till styrelsen. Alla motioner som lämnas in till styrelsen senast den 17 februari 2019 kommer behandlas på årsstämman, föreningens högsta beslutande organ.
Så här skriver du en motion:
1. Skriv en rubrik.
2. Beskriv ditt ärende/förslag.
3. Föreslå ett beslut som du tycker att årsstämman ska ta.
4. Skriv under dokumentet med ditt namn.
5. Skicka eller lämna personligen din motion till styrelse.