24 apr 2023
Tvättstugan stängd för serviceunderhåll 27 april

Tvättstugan stängd för serviceunderhåll 27 april

2023-04-24 15:40

Som en del av reliningprojektet kommer tvättstugan att vara avstängd för service mellan 07:00-19:00 den 27 april. Det går inte att boka tvättpass under denna period.


As part of the relining project, the laundry room will be closed for service between 07:00 and 19:00 on April 27. It is not possible to book a laundry time during this period.

17 apr 2023
Nyhetsbrev nr. 23 - april 2023

Nyhetsbrev nr. 23 - april 2023

2023-04-17 14:12

Nytt nyhetsbrev ute nu. Ladda ner brevet som pdf-fil nedan.


Download the latest newsletter below.

14 apr 2023
Vi söker fortfarande efter medlemmar till styrelsen

Vi söker fortfarande efter medlemmar till styrelsen

2023-04-14 10:19

Att köpa en bostadsrätt är förmodligen den största investeringen som en privatperson gör under sin livstid, och som bostadsrättshavare har du inte bara del i bostadsrättsföreningens tillgångar, utan också i skulderna. Alla i föreningen måste därför ta ett gemensamt ansvar.

En engagerad styrelse med driv och en blandning av rätt kompetens är en förutsättning för att du ska kunna ta del av en trygg- och trivsam boendemiljö samt att din investering ska förvaltas på ett klokt sätt.

Brf Kyrkbacken i Solna är en stor förening med över 300 lägenheter, där allt ifrån sophämtning, snöröjning, reparationer och ombyggnationer, till trivselhöjande insatser, medlemshantering, uthyrning av gästlägenheten och juridiska ärenden behöver hanteras löpande. Styrelsen behöver naturligtvis inte utföra alla arbetsuppgifter på egen hand utan tar hjälp av flera entreprenörer som till exempel Driftia och Princip redovisning, men själva ansvaret går inte att delegera bort.

Nu söker vi både ledamöter och suppleanter till styrelsens kommande verksamhetsår med start i samband med föreningsstämman den 23e maj.

Som ny ledamot eller suppleant väljs du in på två respektive ett år och blir ett viktigt tillskott till de styrelsemedlemmar som väljs om eller har tid kvar på sin mandatperiod.

Både ledamöter och suppleanter deltar i styrelsearbetet exempelvis genom att delta på styrelsemöten, men suppleanter har endast rösträtt när en ordinarie ledamot inte är närvarande.

Vi arbetar i ett webbaserat system som du enkelt kommer åt via dator, mobil eller surfplatta för att hantera avtal, medlemsinformation och leverantörskontakter. Här besvaras även e-post. Vi tar emot en stor mängd e-post dagligen och vi behöver alla sorters kompetenser. Då arbete i styrelsen innebär kontakt och kommunikation både i tal och skrift med många olika aktörer är språkkunskaper i svenska i tal och skrift nödvändiga kompetenskrav.

Hur mycket arbete du lägger ner anpassas utifrån dina förutsättningar, men räkna med några timmar i veckan utöver våra styrelsemöten varannan tisdag. Du kommer dessutom få en viss ekonomisk kompensation för ditt arbete.

Är du intresserad av att hjälpa oss förvalta vår gemensamma investering på bästa sätt?

Kontakta valberedningen genom att fylla i kontaktformuläret.